Historien bak By Rabinowitz

Historien bak By Rabinowitz

Posted by Butikk Breigata on

I en verden der butikker konkurrerer med SALG-skilt i vinduene året rundt, har By Rabinowitz som filosofi å tilby "slow fashion" til riktig pris. Hos oss finner du tidløse design og klær produsert gjennom bærekraftige og etiske prosesser.

By Rabinowitz ønsker å gi deg muligheten til å uttrykke deg med klær i en kreativ, fargerik og fri stil. Vi legger vekt på ukonvensjonelle farger, unike tekstiler og en bohemsk stil, ved å tilby et utvalg av bærekraftige og innovative merkevarer.

For oss handler mote om mer enn bare klær. Det handler om selvfølelse og muligheten til å uttrykke deg selv på din unike måte. I en verden der kjøpesenterbutikker ofte dikterer hvordan forbrukerne skal uttrykke seg, ønsker By Rabinowitz å være en liten oase hvor du kan finne rom til å oppdage ditt eget unike uttrykk!

Derfor har vi skapt en intim butikk hvor du alltid skal føle deg velkommen. Vi er her for å hjelpe deg med å finne nye oppdagelser og kreative uttrykk! Hos oss finner du også unike, one-of-a-kind og bærekraftige merkevarer.

Så neste gang du ønsker å oppdatere garderoben din med en touch av tidløs bohemsk eleganse, ta turen innom butikken vår i Stavanger!

Historien bak Rabinowitz navnet

Navnet vårt, By Rabinowitz, er en hyllest til minnet om Moritz Rabinowitz, en inspirerende skikkelse, en pionér og visjonær i Rogalands moteverden.

Moritz Rabinowitz kom til Norge og Haugesund som ung mann i 1911, hvor han åpnet en liten klesbutikk. Mottakelsen var kanskje i begynnelsen skeptisk, men med årene vokste Rabinowitz til å bli en sentral skikkelse innen tekstilbransjen, med utsalgssteder langs kysten fra Haugesund til Eigersund.

Rabinowitz introduserte europeisk mote for det vestlandske markedet, og hans forretning ble så vellykket at han i 1938 bygget sin egen fabrikk med opptil 150 medarbeidere. Dessverre ble Moritz Rabinowitz rammet av de fascistiske strømningene som spredte seg i Europa, og dette fikk alvorlige konsekvenser da nazistene invaderte Norge.

Moritz Rabinowitz, som selv var jøde, hadde lenge advart mot nazismen og engasjert seg som samfunnsdebattant. Dette gjorde ham til et yndet mål, og han ble blant de første jødene som ble arrestert av nazistene. Han ble senere drept i Sachsenhausen to år senere.

Men historien om Rabinowitz stoppet ikke der. Merket hans var så anerkjent at det overlevde, med nye eiere, helt frem til 70-tallet!

Når vi nå velger å gjenopplive navnet Rabinowitz, gjør vi det med respekt for Moritz Rabinowitz og hans enestående forretningssans og samfunnsbidrag. Vi ønsker å hedre hans minne og det verdige ettermælet han etterlot seg, som viser hva som er mulig å oppnå, selv når man starter fra scratch som en "outsider".

Vi håper at Moritz Rabinowitz sitt ettermæle vil fortsette å være en inspirasjon for kommende generasjoner!

 

← Older Post

Introduksjon til Våre Merker

RSS
Velg bærekraftig mote!

Velg bærekraftig mote!

Butikk Breigata By Butikk Breigata

Vi er stolte av å være en butikk med fokus på etisk og miljøvennlig produksjon av klær. Her vil vi utforske litt hva bærekraftig mote innebærer, og...

Read more
Vi Introduser - Maison Hotel

Vi Introduser - Maison Hotel

Butikk Breigata By Butikk Breigata

Vi i Byrabinowitz er dedikert til å utforske unike og uavhengige klesmerker som skiller seg ut i moteverdenen. Vi er spesielt glade for å presentere...

Read more
 
 
Quick add
 
 
Quick add
 
Quick add
 
Quick add
 
Quick add
 
Quick add